backup og meta

Apakah Kod Warna Ubat Gigi Anda?

Fakta Disemak oleh Hello Doktor Medical Panel


Ditulis oleh Farah Aziz · Disemak pada 05/12/2019

Apakah Kod Warna Ubat Gigi Anda?

Petak berwarna pada tiub ubat gigi tidak mengenal pasti komposisi ubat gigi yang disertakan di dalamnya. Jika anda memberi perhatian semasa membeli ubat gigi, anda boleh lihat di bahagian bawah tiub ubat gigi terdapat bar warna. Walau bagaimanapun, makna asal bar warna mungkin sangat memeranjatkan.

Seperti dijangka, dakwaan bahawa petak berwarna padanya menunjukkan bahan-bahan ubat gigi dalam tiub adalah salah faham.

Seperti yang dinyatakan dalam kajian ini, bar segi empat tepat ditemui di kelim pada akhir tertutup tiub ubat gigi mewakili komposisi produk yang terkandung di dalamnya: sama ada bahan-bahan yang “semula jadi” atau “kimia,” atau ia termasuk “perubatan “. Terma tidak benar-benar jelas untuk menjadi berguna, kerana walaupun produk “semula jadi” masih mengandungi “bahan kimia,” dan “ubat” terlalu tidak spesifik istilah untuk menjadi bermaklumat.

Petak berwarna di tiub tidak mempunyai hubungan dengan bahan ubat gigi

Namun, warna-warna yang tidak berkaitan dengan penggubalan ubat gigi. Dalam proses pembuatan, ia artifak dikenali sebagai “tanda mata” atau “tanda warna”, tanda bercetak yang boleh dibaca oleh sensor cahaya rasuk dan biasanya menentukan di mana pembungkusan produk akan dipotong atau dilipat sebagai unit berhubung aliran melalui mesin pada kelajuan tinggi:

Tanda mata: Tanda mata adalah mata elektrik yang digunakan untuk mengenal pasti tanda segi empat dicetak paling sering dijumpai di tepi stok web. Tanda mengenali titik pada web di mana pakej individu akan dipotong.

Tanda warna mata daftar tidak terhad kepada yang disebutkan di atas (dan mungkin tidak perlu untuk muncul pada item siap), dan warna yang berbeza semata-mata mewakili pelbagai jenis pembungkusan atau jenis pengimbas.

Dalam realiti, petak berwarna di tiub tidak mempunyai hubungan dengan kandungan ubat gigi. Ia artikel proses pembuatan, yang dikenali sebagai ‘tanda warna’ atau ‘tanda mata’. Tanda-tanda ini menunjukkan sama ada paket boleh memuat dilipat atau dipotong sebagai unit saling aliran melalui mesin pada kelajuan yang tinggi dan boleh dilihat menggunakan pengimbas cahaya rasuk.

Adalah penting untuk mengetahui bahawa untuk menentukan kandungan ubat gigi, maklumat yang diberikan di bawah kandungan cukup untuk membantu mendapatkan kesedaran yang cukup tentang produk. Jika anda ingin memastikan tentang kandungan ubat gigi, lebih baik anda baca maklumat yang dicetak pada kotak ubat gigi dan/atau tiub.

Penafian

Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.

Fakta Disemak oleh

Hello Doktor Medical Panel


Ditulis oleh Farah Aziz · Disemak pada 05/12/2019

ad iconIklan

Adakah artikel ini bermanfaat?

ad iconIklan
ad iconIklan