Kehamilan

12 topik
35k interaksi
76k ahli
avatar

Mulakan perbincangan

Pengalaman melahirkan anak secara Caesarean

Ibu-Ibu mai tolong jawab sat! Kami nak dengar kisah pengalaman anda.


Ada kata lama, sampai bertahun-tahun pun ada! Betul ke?

Pengalaman melahirkan anak secara CaesareanPengalaman melahirkan anak secara Caesarean
1
2 komen
Air mazi

Doctor please answer saya pernah buat dgn pasangan saya tpi tk msuk hbis kerana dia msih sakit tpi majeroti mmg tk msuk dlm dan slalu kalau pncut pn diluar hanya air mazi saja adakaj boleh pregnant tnpa check test dn adakah air mazi kuar dn terkenq hanya di bahagian dpn faraj dia sja

0
1 komen
Persetubuhan

Saya bersetubuh gunakan kondom, isteri saya sudah lewat haid dlm 9 hari, ujian upt dah 4 kali dilakukan, pada hari ke 3, 5, 7 dan 8 dan kesemuanya negatif

0
1 komen
darah implantasi

darah implantasi berapa hari berlaku? dan berapa hari jadi darah implantasi sejak dari tarikh lepas buat seks?

0
1 komen
Kepastian

Hi dokter , saya ada bersama pasangan dan pancut di luar tetapi selepas 3 hari payudara saya sakit dan tegang perut jugak sakit di sebelah kanan adakah itu tanda tanda period atau hamil memandang haid saya akan datang 8 hari lagi dari tarikh saya bersama pasangan

0
1 komen
Lewat haid lebih seminggu

Saya usia 41,ade bersm pada hari 10,11,13 suami buang di dlm,haid lewat dh lbh seminggu saya test upt saya -ve smlm.bile saya blh check semula utk pastikan saya pregnant atau tidak.tq Dr.

0
1 komen
Doktor kalau turunnya darah dan lendir putih tetapi masih mengalami hg kehamilan macam mana nak hilangkan?

Harap doktor dapat menjawab soalan saya dan cara menghilangkan hg di awal kehamilan

0
1 komen
Period

Doc sya nak tanya knapa sya period berwarna merah hanya sehari? Hari seterusnya berwarna coklat? Sebelom ni normal je period merah 5-7 hari

0
1 komen
newbie

hai doc saya nak tanya. saya chinese.. saya nak tanya bebarapa hari lps. saya ada buat something with my partner. which is fingering and saya nak tanya sbb saya ada terpegang partner saya punya kemaluan ada air sikit but bukan air mani for sure maybe. and saya ada terpegang kemaluan saya sbb nak check saya basah ke. saya lupa yg saya pegang kemaluan partner saya sebelum tu. soalan saya ialah adakah berpotensi untuk pregnant walaupun jari tak masuk ke dlm faraj? saya just pgg belah luar dan partner saya pun finger saya belah luar sahaja.. mmg jari pun tkde masuk lansung ke dlm faraj saya. mohon jawapan dri pihak yg pakar.

1
2 komen
tanya saja

nak tan minum cola dengan ubat 3 kaki tidak membahaya kan kandungan kah?


0
0 komen
Adakah pancut luar boleh mengandung?

hi , saya telah melakukan hubungan seks dengan kekasih saya . Dan kami tidak menggunakan sebarang protection ( kondom ) tetapi hanya pancut luar . Selepas dari melakukan seks tersebut , perut saya sentiasa merasa sakit . Adakah saya boleh mengandung walaupun hanya pancut diluar sahaja ?

0
1 komen
TENTANG FORUM INI
Kehamilan adalah satu masa yang mengujakan - badan akan mengalami beberapa siri perubahan apabila kehidupan baharu berke... Lihat Lebih Lanjut
avatar
hamil atau tidak

16

11

avatar
Persoalan

14

10

avatar
keraguan

10

13

avatar
PAKAI LUBRICANT GEL KETIKA BERSAMA

9

11

avatar
Pertanyaan

4

7

Cari komuniti anda
Terokai komuniti kami yang berapandukan kepada topik-topik kesihatan semasa