Sy ada alami sakit MCM segugut,lps tu keluar 2,3 ketul darah beku.lps tu hanya darah biasa.itu pn sikit sgt.sy dh gugur ke?.5weeks kandungan.adaka
... Lihat Lebih LagiTanda kehamilan
Hello Doktor..
Saya ada tanda kehamilan.. Payudara rasa lain lembut, ada lingkaran hitam di puting susu, perut krem sakit, sakit belakang.. Test tetap negatif.. Tapi hairan tempoh haid saya bulan ni 2 hari je Doktor.. Kenapa ye doktor.. Adakah waktu salah saya test..
2 komen
Terkini
Saya kawin 8 tahun..untuk kali ke 2 perkhawinan saya suami umur 58 dan saya 38..ada kah peluang saya hamil tu masih ada
Hi Nur Retna,
Tanda awal kehamilan seakan sama seperti datang bulan, sebab itu ramai wanita keliru. Berkemungkinan kitaran haid anda tidak teratur memandangkan hanya 2 hari saja tempohnya. Masa yang sesuai untuk melakukan ujian UPT ada selepas 2 minggu hari terakhir haid sebelum ini.
Sebenarnya untuk membezakan antara tanda-tanda positif hamil atau simptom kedatangan haid (premenstrual syndrome (PMS)) tidaklah terlalu sukar. Anda boleh semak di sini: https://hellodoktor.com/kehamilan/penjagaan-ibu-hamil/penjagaan-lain/positif-hamil-tapi-haid/
hellodoktor.com