Artikel Terkini Pakar Kesihatan
lagi
Sila tunggu sebentar...
Pakar Kesihatan
Dr. Danish Ng Ooi Yee Endokrinologi & Perubatan Dalaman
Pakar Perunding Endokrinologi & Perubatan Dalaman Prince Court Medical Centre 39, Jalan Kia Peng 50450 Kuala Lumpur Nombor Telefon: 60321600000
Baca Selanjutnya
Dr. Danish Ng Ooi Yee Endocrinology and Internal Medicine
Consultant Endocrinologist & Internal Medicine Prince Court Medical Centre 39, Jalan Kia Peng 50450 Kuala Lumpur Contact No.: 60321600000
Baca Selanjutnya
Dr Amy Kor
Dr Amy Kor Physician
Dr Amy Kor memperoleh ijazah perubatan pada tahun 2011 di Russian National Research Medical University, Moscow, Rusia. Beliau kemudiannya kembali ke Kuala Lumpur bagi menjalani latihan Housemanship di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia dan menamatkan perkhidmatannya di hospital kerajaan pada 2014. Dr Amy kemudian menyambung perkhidmatan di sektor swasta dalam Jabatan Kemalangan & Kecemasan. Selepas 2 tahun, beliau berhijrah ke Suzhou, China dan berkhidmat sebagai Doktor Perubatan. Dengan pengalaman yang ditimba di sana, beliau kemudiannya kembali ke Malaysia dan berkhidmat di salah sebuah klinik korporat di Kuala Lumpur. Dr Amy juga memiliki Diploma Kesihatan Pekerjaan dan Persijilan Estetik Malaysia.
Baca Selanjutnya
Dr. Wazir
Dr. Ahmad Wazir Aiman Doktor Perubatan
Dr. Ahmad Wazir Aiman memperoleh Ijazah Perubatan dari Universiti Nasional Malaysia (UKM) pada tahun 2018. Beliau adalah penulis yang gemar mengupas topik berkaitan perubatan, penjagaan kesihatan terutamanya dasar dan keadaan kesihatan, penyakit berjangkit malah juga sektor ekonomi kesihatan. Beliau juga salah seorang peserta termuda dari Malaysia yang menerbit artikel penyelidikan dalam jurnal antarabangsa, ketika berusia 19 tahun di International Journal of Higher Education. Selain itu, Dr. Wazir juga aktif berkecimpung dalam industri perfileman tempatan, berkhidmat sebagai perunding perubatan sinematografi - dengan memberi konsultasi, nasihat, dan latihan buat syarikat dan produksi perfileman untuk menghasilkan prosedur perubatan yang tepat di kaca TV. Kini, Dr. Ahmad Wazir berkhidmat di Jabatan Pediatrik, Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah.
Baca Selanjutnya
Dr. How Kang Nien Dermatologi
Dr. How Kang Nien merupakan Pensyarah di Bahagian Perubatan, Universiti Putra Malaysia. Beliau aktif menulis mengenai perubatan, dan penulisannya telah banyak diterbitkan dalam jurnal nasional dan antarabangsa. Dr. How Kang Nien kini aktif berkerjasama dengan pelbagai ahli akademik dan masyarakat nasional dan antarabangsa, serta terkenal atas sumbangannya itu. Beliau juga sudah menerima pelbagai anugerah dan pengiktirafan, serta sokongan pembiayaan. Penyelidikan utama beliau adalah berkaitan dengan bidang Dermatologi.
Baca Selanjutnya
Dr. How Kang Nien Dermatology
Dr. How Kang Nien is affiliated to the Department of Medicine, University Putra Malaysia, where Dr. How Kang Nien is currently working as Lecturer. Dr. How Kang Nien has numerous publications within the specialty and published in reputed national and international peer-reviewed journals. Dr. How Kang Nien is actively associated with different national and international societies and academies. Dr. How Kang Nien gain recognition among the honourable subject experts with the contributions made. Dr. How Kang Nien is been appreciated by several reputed awards and funding support. Dr. How Kang Nien major research interest is in studies related to Dermatology.
Baca Selanjutnya
Dr. Wong Zhiqin Gastroenterologi
Dr. Wong Zhiqin | Pakar Perunding Gastroenterologi dan Hepatologi
Baca Selanjutnya
Dr. Nurul Laila | Pakar Oftalmologi di Queen Elizabeth Hospital, Sabah.
Baca Selanjutnya
Dr Ibrahim
Dr. Ibrahim Shahruddin Pakar Bedah Pergigian
Dr. Ibrahim Shahruddin | Doktor Pakar Bedah Pergigian khusus dalam bidang pemulihan dan estetik gigi.
Baca Selanjutnya
Dato’ Dr Meheshinder Singh Pembedahan Am (Kolorektal)
Dato’ Dr Meheshinder Singh menerima Ijazah Sarjana Muda Perubatan dan Pembedahan pada 1993. Beliau kemudiannya menyambung pelajarannya di Royal College of Surgeons of Edinburgh (FRCSEd), Royal College of Physicians and Surgeons of Ireland (FRCSI), serta Ijazah Pembedahan di National University Singapore (M.Med (Surg) Singapore). Pada 1998, beliau berkhidmat sebagai pakar di Hospital Kuala Lumpur dan Hospital Seremban selama 3 tahun. Selepas itu, beliau mendapatkan latihan berkenaan pembedahan kolorektal pada 2001 di  Academy Surgical Unit, Cottingham and University of Hull, United Kingdom di mana beliau berjaya mendapat Fellowship Pembedahan Kolon dan Rektal. Sekembalinya ke Malaysia, beliau bertugas sebagai pakar bedah kolorektal di Hospital Seremban. Beliau mula memasuki bidang swasta pada 2004 dan mula bertugas di Hospital Pantai Kuala Lumpur sebagai Pakar Pembedahan Am dan Kolorektal.
Baca Selanjutnya
Dr. Kwan Zhenli Dermatologi
—Meta description not set.
Baca Selanjutnya
Dr. Intan Kartika Kamarudin
Dr. Intan Kartika Kamarudin Otorinolaringologi
Dr. Intan Kartika Kamarudin | Konsultan Otorhinolaryngologist di UiTM Private Specialist Centre.
Baca Selanjutnya
Sila tunggu sebentar...