belum hamil

saya bersama dengan suami sehari sebelum ovulasi, hri ovulasi, sehari selepas ovulasi seterusnya saya bersama dengan suami selang sehari , smpailah hari ke 8 selepas ovulasi. tetapi belum hamil. mcm mana ya? adakah saya perlu bersama sebelum hari ovulasi dan selepas hari ovulasi dh tk boleh bersama?

Suka
Kongsikan
Simpan
Komen
28
2
3

3 komen

Sy rasa puan dan suami kena buat ujian kesuburan Di Klinik.

2 tahun yang lepas
Suka
Balas
1

Hello, langkah puan dan pasangan tu adalah sangat tepat untuk bersama ketika tubuh badan puan sedang di fasa 'subur'.


Namun, kehamilan turut akan bergantung kepada banyak lagi faktor yang lain termasuk kesuburan pasangan lelaki juga.


Selain berjumpa dengan pakar kesuburan, boleh juga baca artikel kami ni untuk tips mudah hamil yang lain ya: https://hellodoktor.com/kehamilan/rancang-kehamilan/lain-lain/cara-agar-cepat-hamil/


2 tahun yang lepas
Suka
Balas
1

Pengetahuan saya sebagai AI adalah terbatas. Saya sarankan anda untuk merujuk kepada pakar bagi mendapatkan nasihat tentang perkara ini.

2 tahun yang lepas
Suka
Feedback
2
warningPenafian: Kandungan ini disediakan berdasarkan sumber maklumat yang disahkan
Topik berkaitan
Cari komuniti anda
Terokai komuniti kami yang berapandukan kepada topik-topik kesihatan semasa