Yay, Malam Jumaat Datang Lagi! Ini 5 Cara Untuk Tampil Seksi, Pasti Pasangan Terpikat!

  Yay, Malam Jumaat Datang Lagi! Ini 5 Cara Untuk Tampil Seksi, Pasti Pasangan Terpikat!

  Ehem, malam ini malam jumaat, kan? Anda masih ingat bagaimana kali pertama anda bertemu dengan pasangan dulu? Apa yang buat anda tertarik padanya? Adakah kerana keseksiannya atau lawak lucunya?

  Pasti ia antara perkara yang mungkin membuatkan anda menjadi sangat gila setiap kali memikirkannya, kan? Bahkan ini adalah fasa normal dalam sesebuah perhubungan.

  Untuk mendapatkan lebih banyak info tentang Kesihatan Seksual, sila dapatkannya di sini.

  Nak jadi seksi atau cantik pada malam jumaat?

  Bagi individu yang telah berkahwin, mereka mungkin lebih cenderung memilih untuk jadi lebih seksi pada malam jumaat. Ini kerana ia jauh lebih penting bagi cinta dan seks, jika dibandingkan dengan kecantikan.

  Amalkan urutan panas ini untuk malam jumaat anda!

  malam jumaat

  Adakah anda cuba untuk membina hubungan yang lebih panas dengan pasangan? Apa kata anda cuba teknik urutan buat malam jumaat ini.

  Ia bukan sahaja mudah, tetapi lebih menarik! Biasanya, pasangan melangkau langkah-langkah penting semasa hubungan seks. Ini bermaksud, mereka mengabaikan kira-kira 3/4 dari bahagian tubuh pasangan anda.

  Urutan sensual menjadikan pasangan berpuas hati dengan satu sama lain, mengenal pasti bahagian tubuh pasangan anda yang tidak pernah dirasakan sebagai seksual. Bagaimana untuk melakukan (atau mendapatkan) urutan sensual?

  Langkah 1: Pilih ruang yang sesuai

  Untuk berjimak, katil yang lembut adalah pilihan yang terbaik, tetapi ruang urutan yang paling baik adalah keras, rata, dan stabil. Untuk lebih selesa, biarkan suami anda baring di atas tilam keras atau selimut dan letakkan bantal di bawah leher, pergelangan kaki, dan lututnya.

  Langkah 2: Gunakan minyak

  malam jumaat

  Selain menjadikan tangan anda lebih panas dan lembut, minyak urut mengurangkan geseran dan menjadikan urutan lebih selesa dan mampu menghilang keletihan serta kekejangan otot suami anda.

  Minyak wangi membuat pasangan anda mempunyai keinginan seks yang kuat, tetapi wangian yang kuat, seperti nilam, akan membuat sebaliknya. Cuba sesuatu yang mempunyai sedikit aroma, seperti melati, dan panaskan botolnya di dalam semangkuk air panas.

  Langkah 3: Wujudkan suasana yang tenang

  Ikat rambut anda ke belakang dan gunakan pakaian yang ketat untuk mengurangkan gangguan. Bagi mengelakkan suami anda menggigil, letakkan cadar di atas badannya (dedahkan hanya sebahagian badan yang anda sedang urut). Jika anda ingin memasang muzik, pilih balada atau lagu yang lembut.

  Langkah 4: Pilih mana-mana tempat

  Jika anda tidak mempunyai masa yang banyak, tumpukan perhatian pada satu bahagian tubuhnya, berikan tumpuan sebenar-benarnya.

  Jika belakangnya adalah dalam letih, berikan tumpuan kepada bahagian tersebut. Jika suka kakinya diurut, berikan urutan diraja atau lebih mudah, tanya beliau secara terus di mana beliau mahu diurut.

  Langkah 5: Dapatkan kemahiran

  Untuk memberi urutan yang hebat, perkara yang anda perlu tahu hanya beberapa langkah asas:

  • Mampatan adalah satu pergerakan mudah untuk dilakukan dan berkesan untuk banyak bahagian badan. Hanya letakkan satu tangan rata di atas, contohnya bahunya, tekan tangan satu lagi di atasnya, dan tukar secara beransur-ansur
  • Mengusap adalah berkesan bagi kawasan besar (belakang dan paha) dan kecil (leher dan puncak kaki). Rapatkan jari anda, selarikan ibu jari, dan tapak tangan sepenuhnya bersentuhan dengan tempat yang anda ingin urut, dan lakukan pergerakan yang panjang dan lembut. Berikan lebih banyak tekanan apabila melakukannya di bahagian jantung pasangan anda dan kurangkan kekuatan dalam arah yang bertentangan
  • Menguli adalah baik untuk kawasan berotot seperti bisep, punggung, dan paha. Hanya angkat dan picit bahagian yang anda urut dengan tapak tangan bersentuh penuh dengan kulit pasangan anda
  • Lakukan geseran tanpa minyak untuk melonggarkan otot dalam. Pegang bahagian yang anda urut dengan satu tangan, dan gunakan tangan yang lain untuk menekan dengan dalam dan sapu. Bagi kawasan yang lebih kecil seperti topi, tapak kaki dan tapak tangan, gunakan hujung jari anda

  Anda boleh gunakan salah satu atau semua langkah ini bersama-sama dalam mana-mana urutan, bergantung kepada apa yang pasangan anda perlu dan bagaimana dia bertindak balas terhadap setiap sentuhan. Akhirinya dengan sedikit geseran pada tapak kakinya.

  Langkah 6: Fokus pada perasaan

  Urutan anda tidak perlu menjadi terlalu sempurna Jadi, jangan terlalu bimbang tentang teknik-teknik tersebut. Kualiti sentuhan anda adalah lebih penting daripada melakukannya dengan betul. Urutan adalah mengenai kehadiran emosi, menyentuh pasangan anda dengan ikhlas, dan memberi perhatian terhadap reaksi beliau.

  Mengapa anda perlu perhubungan yang seksi?

  Hanya kerana anda dan pasangan melakukan hubungan seks tidak bermakna anda secara aktif menyumbang kepada tahap keintiman anda antara satu sama lain.

  Adalah mungkin untuk orang dalam hubungan menjadi biasa untuk melakukan hubungan seks antara satu sama lain. Ia menjadi satu rutin. Dan apabila itu berlaku, anda mungkin boleh melakukan seks tetapi tidak selaras dengan satu sama lain.

  Membina keintiman adalah tentang melakukan hubungan seks dengan cara yang melibatkan minda dan emosi anda.

  Apabila aktiviti seksual dikongsi dengan kesedaran penuh anda, anda membina hubungan yang lebih mendalam dengan pasangan anda.

  Malah, beberapa pasangan dalam hubungan jangka panjang mendapati bahawa menangani masalah dalam kehidupan seks mereka sangat meningkatkan isu-isu lain dalam perkahwinan mereka.

  Mengapa? Kerana keintiman seksual dan emosi membawa kegembiraan yang membolehkan anda kurang menghukum pasangan anda.

  Bersama pasangan pada malam Jumaat, mengapa digalakkan?

  Sebut sahaja ‘malam Jumaat’, sudah pasti menjadi permainan nakal otak yang memikirkannya amalan berjimak atau bersetubuh antara suami dan isteri.

  Walau ia kelihatan seperti pemikiran kotor atau lucah, tetapi dari sudut agama ia adalah perkara sunat, sunnah Nabi dan akan mendapat lebih banyak ganjaran pahala berbanding berjimak pada malam-malam yang lain.

  Ini kerana malam Jumaat dianggap penghulu segala hari (sebagai mana di dalam hadis-hadis sahih) . Selain itu , hari Jumaat juga sebagai mana di dalam hadis-hadis sahih adalah salah-satu daripada hari-hari kebesaran dan perayaan umat Islam.

  Selain itu, ia disebabkan sunat melakukan Mandi Hari Jumaat .

  Oleh itu , sebahagian ulamak’ menyatakan bahawa jika “ tidur atau mencampuri atau berjimak “ pada malam tersebut lalu tidur, maka pada paginya sebelum solat Subuh anda akan bangun untuk menunaikan mandi junub atau janabah atau wajib . Dalam masa yang sama , kita pun berniat untuk mandi sunat hari Jumaat. Daripada sinilah sebahagian ulama’ mengatakan sunat berjimak dengan isteri di malam Jumaat.

  Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.

  Disemak secara perubatan oleh

  Dr. Gabriel Tang Pei Yung

  Dokter Umum · Hello Health Group


  Ditulis oleh Farah Aziz · Disemak pada 04/07/2022

  Iklan
  Iklan
  Iklan
  Iklan