What are your concerns?

close
Inaccurate
Hard to understand
Other

Gemar Melampiaskan Nafsu Pada Patung Seks @ Robot Seks? Ini Mudaratnya!

Gemar Melampiaskan Nafsu Pada Patung Seks @ Robot Seks? Ini Mudaratnya!

Teknologi telah mengubah segenap dimensi kehidupan kita dengan penciptaan televisyen, radio, komputer, telefon dan pelbagai lagi peranti yang serba canggih.

Dalam erti kata yang lebih mudah, ia memang sudah memudahkan pelbagai urusan seharian kita yang dahulunya memerlukan lebih masa dan usaha.

Kini, segalanya hanya berada di hujung jari anda dan dengan hanya satu klik sahaja maka kalian boleh mendapatkan apa sahaja yang dihajati.

Bagaimana pula dengan seks? Adakah teknologi juga memainkan peranannya? Ya, iaitu dengan salah satu inovasi penciptaan patung seks atau robot seks!

Patung seks, inovasi teknologi terkini

Tahukah kalian bahawa di negara maju seperti Jepun dan Amerika Syarikat telah wujud patung atau robot yang dicipta khas untuk memuaskan nafsu syahwat?

Ya, ia dikenali sebagai sexbot dan boleh berupa jantina lelaki atau wanita serta memiliki tubuh badan yang hampir serupa seperti seorang manusia normal!

Berita baiknya adalah patung seks atau robot seks ini masih lagi belum wujud di dalam pasaran negara kita kerana kewujudannya menimbulkan banyak tanda tanya.

Namun adalah tidak mustahil satu hari nanti ia akan menembusi pasaran dunia yang seterusnya akan mendatangkan pelbagai impak negatif terhadap kehidupan kita semua.

Samantha yang boleh bercakap dan menyanyi!

patung seks

Kredit: thesun.co.uk

Buat anda yang tertanya-tanya siapakah Samantha ini, ia merupakan nama yang diberikan kepada patung seks baharu yang boleh bercakap dan menyanyi.

Dicipta oleh Sergi Santos, inovasi terkini ini bukan sekadar patung yang statik kerana ia adalah lebih kepada robot yang boleh berinteraksi dengan pemiliknya.

Pembuat robot ini menyatakan bahawa ia boleh menggoda pemiliknya dan mempunyai tubuh badan yang serupa dengan seorang wanita normal.

Dari muka, tangan, kaki, dada serta kemaluannya, ia diciptakan khas dengan bahan yang hampir menyerupai tekstur kulit yang lembut.

Apa yang mungkin ‘menarik’ mengenai Samantha adalah ia boleh bercakap, menyanyi bahkan tersenyum!

Meskipun masih di dalam proses penciptaan, adalah sangat diharapkan bahawa ‘benda’ ini tidak akan mudah didapati agar tidak merosakkan masyarakat sejagat.

Ada yang sanggup berkahwin dengan patung seks?

patung seks

Kredit: mirror.co.uk

Tidak cukup dengan berita penciptaan Samantha, ada juga cerita gila di mana seorang lelaki sanggup melangsungkan perkahwinan dengan patung seks miliknya.

Lelaki yang bernama Yuri Tolochko itu telah melafazkan ikrar perkahwinan bersama ‘Margo’ di sebuah majlis tertutup di Kazakhstan pada Disember 2020.

Alasan yang diberi oleh seorang agalmatofilia ini adalah dia percaya bahawa pasangan berkahwin perlu kurang bercakap dan lebih berhubung.

Walaupun mungkin telah berjaya mencapai hasratnya itu, namun dia mungkin tidak sedar akan fakta di mana ia adalah satu perbuatan yang tiada nilai dan moral.

Dibimbangi akan menjadi trend ikutan masyarakat di seluruh dunia, peristiwa ini haruslah dijadikan ikhtibar agar ia tidak lagi berulang dan berlaku.

Ketahuilah bahawa terdapat banyak mudarat yang akan datang dengan penciptaan dan penggunaan patung seks ini!

Kemudaratan yang dibawa oleh patung @ robot seks ini…

hubungan seks mengecewakan
hubungan seks mengecewakan

Para pencipta sexbot ini percaya bahawa dengan kewujudan patung atau robot seks ini, ia boleh menyelesaikan masalah perhubungan tanpa mendatangkan kemudaratan.

Hakikatnya, pemikiran ini tidak begitu tepat kerana ia hanya akan melahirkan golongan gila seks atau hiperseksual akibat kewujudan sesuatu yang tidak patut wujud.

Sama ada individu tersebut bujang atau tidak, perbuatan melampiaskan nafsu terhadap objek, haiwan atau apa sahaja selain manusia sudah melanggar fitrah dunia.

Akibatnya, ia akan membuat manusia tidak lagi memerlukan ikatan perhubungan atau perkahwinan kerana sudah boleh menyalurkan nafsu syahwat terhadap sesuatu yang tidak bernyawa.

Dari aspek kesihatan fizikal dan mental pula, sudah tentu risiko penyakit jangkitan kelamin serta kecelaruan minda akan terjadi akibat ketagihan ‘bermain’ bersama patung seks.

Akhir kata, patung seks dan robot seks ini memang tidak patut dicipta dan dijual di dunia ini.

Kalkulator Ovulasi

Kalkulator Ovulasi

Memantau kitaran haid, menentukan waktu kesuburan dan lebih membantu anda untuk merancang kehamilan dengan baik.

Kalkulator Ovulasi

Memantau kitaran haid, menentukan waktu kesuburan dan lebih membantu anda untuk merancang kehamilan dengan baik.

Kalkulator Ovulasi

Panjang Kitaran

(hari)

28

Objektif

(hari)

7


Jangan bimbang. Ikuti topik hangat dan bertukar cerita dengan bakal ibu yang lain. Sertai Komuniti Kehamilan!

Jangan bimbang. Ikuti topik hangat dan bertukar cerita dengan bakal ibu yang lain. Sertai Komuniti Kehamilan!


Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.

Sumber Rujukan
  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7426804/
  2. https://www.researchgate.net/publication/343681136_Sex_Doll_Ownership_An_Agenda_for_Research
  3. https://digitalcommons.calpoly.edu/theses/849/
  4. https://www.thesun.co.uk/tech/2084051/robot-sex-doll-sex-brothel-paris-cost/
  5. https://www.mirror.co.uk/news/world-news/bodybuilder-marries-sex-doll-after-23097953
  6. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322030
Gambar penulisbadge
Ditulis oleh Ahmad Farid Disemak pada 24/12/2020
Disemak secara perubatan oleh Panel Perubatan Hello Doktor