home

Bagaimana kami boleh memperbaikinya?

close
chevron
Artikel ini mengandungi maklumat yang salah dan tidak tepat.
chevron

Sila beritahu kami apa yang salah.

wanring-icon
Anda tidak wajib mengisi maklumat ini. Sila klik Hantar Pendapat Saya di bawah untuk terus membaca.
chevron
Artikel ini tidak menyediakan info selengkapnya
chevron

Sila beritahu kami apa yang salah.

wanring-icon
Anda tidak wajib mengisi maklumat ini. Sila klik Hantar Pendapat Saya di bawah untuk terus membaca.
chevron
Hmm... Saya ada soalan!
chevron

Kami tidak boleh menawarkan khidmat nasihat kesihatan peribadi, tapi kami mengalu-alukan pendapat anda! Sila isi kotak di bawah.

wanring-icon
Jika anda mengalami kecemasan, sila hubungi pihak kecemasan atau lawati bilik kecemasan terdekat dengan kadar segera.

Ini 3 Perkara Untuk Hangatkan Asmara Anda Malam Ini

Ini 3 Perkara Untuk Hangatkan Asmara Anda Malam Ini

Selepas tempoh yang lama bersama, keinginan seks dalam pasangan boleh berkurang. Ini adalah perkara normal dalam kalangan pasangan yang telah lama bersama. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa tip hubungan kelamin untuk menghangatkan hubungan seksual anda.

Untuk mendapatkan lebih banyak info tentang Kesihatan Seksual, sila dapatkannya di sini.

Tip hubungan kelamin hangatkan suasana malam

#1. Katil dan tempat-tempat lain dalam rumah

Kebanyakan wanita menikmati hubungan seks di tempat tidur mereka kerana keselesaan dan rasa nyaman. Dalam erti kata lain, tidak semua orang suka melakukan hubungan kelamin di tempat seperti dapur, ruang tamu, bilik mandi dan sebagainya.

Pun begitu, melakukan hubungan kelamin di bilik tidur anda tidak bermakna akan menjadi sesi yang membosankan. Anda boleh sentiasa menghangatkan suasana dengan pemilihan pakaian seksi.

Walau bagaimanapun, jika anda seorang wanita atau lelaki yang sukakan cabaran, atau anda hanya ingin mencuba sesuatu yang baru, jangan merasa malu untuk cuba melakukan hubungan kelamin di tempat lain dan bukannya tempat tidur.

Hubungan kelamin di tangga atau di lantai dapur akan segera menghangatkan rutin hubungan kelamin anda kerana ia berlaku di tempat-tempat yang sangat spontan.

#2. Tip hubungan kelamin – Mengenai badan anda

seks

Selepas mempunyai anak, sesetengah wanita merasa ragu-ragu untuk melakukan hubungan kelamin, kerana mereka berfikir bahawa badan mereka tidak cukup langsing, tidak seksi, menarik atau cukup ketat.

Idea-idea yang menghantui mereka, membuat mereka berasa terlalu tidak selesa tentang diri mereka sendiri, dan akhirnya, menghalang mereka daripada menikmati hubungan. Jadi apa yang boleh dilakukan?

  • Tanggalkan pakaian anda, berdiri di depan cermin, dan lihatlah dengan baik. Adakah terdapat bahagian yang membuat anda berasa malu atau tertekan? Jika ada, daripada membenci tubuh anda, mengapa tidak berfikir bahawa bahagian badan yang tidak disukai tersebut mungkin adalah bahagian badan yang paling disukai pasangan anda tentang dirimu. Pemikiran seperti itu boleh meningkatkan mood dan membantu bersedia melakukan hubungan kealmin.
  • Jika anda tetap tidak merasa senang dengan diri sendiri, mengapa tidak cuba untuk menjadi lebih sihat? Pergi ke gim, ambil bahagian dalam aktiviti fizikal, lakukan yoga, atau ambil bahagian dalam apa sahaja yang boleh meningkatkan kesihatan anda, serta imej badan. Percaya atau tidak, walaupun anda tidak turun atau kehilangan sebarang berat badan, anda tetap berasa lebih baik tentang dirimu. Jadi cubalah!

#3. Lakon Peranan

urutan seksi

Mencari sesuatu yang baru untuk menghangatkan hubungan anda?

Tak usah pening lagi, kerana lakon peranan dengan cara meniru sesuatu karakter adalah salah satu cara termudah untuk merangsang hubungan kelamin yang mengujakan.

Dalam beberapa percubaan pertama, perkara ini mungkin sedikit aneh dan janggal, tetapi itu tidak mengapa. Perkara ini mungkin tidak datang secara semulajadi, kerana memerlukan masa dan latihan untuk membiasakan diri dengan lakonan.

Jika anda risau terlalu banyak untuk dilakukan, mulakanlah dengan mudah, dengan membeli pakaian seksi atau kostum yang ingin anda lakonkan.

Di samping itu, jika anda tidak menyedarinya lagi (tetapi kami yakin anda tahu!), lelaki adalah makhluk visual. Mereka lebih cenderung untuk terangsang dengan rangsangan visual berbanding rangsangan mental.

Lakon peranan akan memberikan suntikan baru kepada hubungan anda kerana ia mengandungi kedua-duanya.

Seks adalah penting dalam hidup pasangan yang berkahwin. Oleh itu, pastikan anda selalu menghangatkannya supaya sebarang masalah kelamin tidak menjejaskan anda di tempat kerja atau dalam sebarang aktiviti yang dilakukan.

Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.

Sumber Rujukan
  1. 7 Ways You Can Really Heat Up Your Sex Life http://youqueen.com/love/in-bed/7-ways-you-can-really-heat-up-your-sex-life/ Accessed December 30, 2016
  2. How to Heat Up Your Love Life http://www.parenting.com/article/how-to-heat-up-your-love-life Accessed December 30, 2016
  3. 20 tips to heat up your sex life https://sg.theasianparent.com/20-tips-to-heat-up-your-sex-life/ Accessed December 30, 2016
  4. https://www.health.harvard.edu/healthbeat/11-ways-to-help-yourself-to-a-better-sex-life
  5. https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a47073/cosmos-50-best-sex-tips-ever/
Gambar penulisbadge
Ditulis oleh Helma Hassan Disemak pada 29/04/2021
Disemak secara perubatan oleh Panel Perubatan Hello Doktor
x