backup og meta
Info Kesihatan
Alat Kesihatan
Tanya Doktor
Simpan

9 Perkara Setiap Wanita Perlu Tahu Mengenai Lelaki

Fakta Disemak oleh Hello Doktor Medical Panel


Ditulis oleh Farah Aziz · Disemak pada 27/11/2019

9 Perkara Setiap Wanita Perlu Tahu Mengenai Lelaki

Apakah 9 perkara yang perlu anda ketahui mengenai lelaki untuk mengekalkan hubungan yang bahagia dan tahan lama? Periksa artikel di bawah.

Lelaki adalah romantik

Apabila ia melibatkan romantik, tidak semua lelaki menunjukkan bahawa mereka peduli dan merancang untuknya. Walau bagaimanapun, adalah benar bahawa lelaki akan melakukan apa-apa sahaja untuk menarik perhatian wanita. Rancangan mereka untuk makan malam yang romantis mungkin tidak sama seperti yang wanita mahukan, tetapi ingat bahawa mereka berusaha keras untuk idea itu dan mereka akan sangat kecewa jika anda tidak menghargai usahanya.

Lelaki benci apabila dirinya dibandingkan dengan orang lain

Sama seperti kanak-kanak perempuan, lelaki mempunyai rasa tidak selamat. Tambahan pula, lelaki umumnya makhluk yang ego. Oleh itu, sentiasa mengingatkan atau membandingkan mereka dengan beberapa orang lain akan merosakkan harga dirinya dengan teruk.

Lelaki suka hidangan home-made

Itu adalah fakta bahawa lelaki akan suka jika pasangannya boleh memasak. Mereka berasa sayang dan dihargai menikmati hidangan yang telah disediakan oleh pasangan untuknya.

Lelaki ingin dikagumi

Lelaki bukan makhluk yang sempurna. Walau bagaimanapun, mereka mahu wanita memecahkan egonya walau sedikit.

Lelaki seperti wanita, bebas dari segi kewangan

Kita sering melihat lelaki sebagai orang yang perlu membayar semua bil. Walau bagaimanapun, pandangan itu telah luput pada masa kini. Lelaki akan mengasihi pasangannya yang bersungguh-sungguh mengenai keadaan kewangan mereka. Jika anda tahu bahawa dia mempunyai kekurangan wang atau wang yang sedikit, jangan meminta hadiah mahal atau makan di restoran 5 bintang.

Anda perlu berbuat baik terhadap rakan dan keluarganya

Walaupun dia bertindak seperti tidak peduli jika anda bersama keluarga atau tidak, dia sememangnya banyak memberi perhatian kepada perkara ini. Begitu juga dengan rakan-rakannya. Jika anda baik terhadap mereka, dia akan sangat menghargainya.

Lelaki tidak bagus dengan butiran (details)

Berbeza dengan pasangan wanitanya, lelaki tidak bagus dalam mengingati butirannya. Dia boleh lupa untuk mengambil jaket anda, atau membeli bunga yang anda suka. Walau bagaimanapun, jika dia sentiasa melupakan perkara yang paling anda sayangi, atau melupakan peristiwa penting seperti hari jadi anda dan sebagainya, anda mungkin ingin memikirkan semula perhubungan anda.

Lelaki seorang yang beremosi

Walaupun lelaki boleh bertindak dengan emosinya untuk kelihatan kental dan tenang, ingat bahawa mereka juga mempunyai perasaan. Berikan perhatian terhadapa apa yang anda katakan kerana ia boleh merosakkannya lebih daripada yang anda fikirkan.

Lelaki mahu dihargai

Anda mungkin sudah mengetahuinya tetapi adalah benar bahawa lelaki selalu ingin berasa dihargai. Ia boleh menjadi perkara kecil, seperti menukar mentol lampu atau membaiki sinki. Bertanya kepadanya sama ada memerlukan bantuan dan ia akan membuatkan mereka berasa diperlukan dan penting.

Sama seperti wanita, lelaki perlu dihargai dan disayangi. Kenali sedikit mengenai mereka melalui artikel ini akan membantu anda membina hubungan yang lebih kuat dengan pasangan anda.

Penafian

Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.Fakta Disemak oleh

Hello Doktor Medical Panel


Ditulis oleh Farah Aziz · Disemak pada 27/11/2019

ad iconIklan

Adakah artikel ini bermanfaat?

ad iconIklan
ad iconIklan