6 Tanda Anda Dalam Hubungan Berkekalan

  6 Tanda Anda Dalam Hubungan Berkekalan

  Apabila anda berada dalam hubungan jangka panjang, terdapat rasa kebahagiaan, kejujuran, dan mungkin tidak tahu malu dalam hubungan. Anda berhenti untuk cuba menjadi sempurna dan mula menjadi diri sebenar. Anda boleh menjadi orang yang paling aneh di hadapan satu sama lain dan itu sangat boleh diterima, kerana anda berada dalam hubungan yang berpanjangan. Apakah tanda-tanda bahawa anda berada dalam untuk hubungan jangka panjang? Lihat di bawah ini.

  Anda berdua berasa selesa menghabiskan masa

  Setelah bersama untuk seketika, anda mungkin akan terlepas masa bersendirian yang mana hanya memberi tumpuan kepada diri sendiri sahaja. Pada permulaan hubungan, anda biasanya suka menghabiskan masa berjam-jam dengan seseorang seboleh mungkin, kerana segala di sekelilingnya berasa segar dan menakjubkan. Tanpa syak lagi, anda masih mempunyai perasaan yang sama terhadap pasangan anda selepas beberapa bulan, tetapi anda mungkin mahu beberapa masa bersama lagi untuk dia atau dia kadang-kadang bekerja pada matlamat peribadi anda sendiri, dan anda berdua menyeluruh serasi dengan itu.

  Anda boleh terima tabiat buruknya

  Anda akan suka segalanya mengenai orang yang apabila anda jatuh cinta. Dari caranya makan, tidur, tabiat buruk mereka, segalanya adalah hebat. Tiada keperluan untuk meletakkannya di depan. Ia mengenai kegembiraan dan keserasian yang anda berdua kongsi dengan satu sama lain. Anda mula menerimanya bukannya mengadu dan memaksanya untuk berubah.

  Rancangan luar sering dibatalkan

  Apabila mengetahu si dia berada di sekitar pada malam ini, anda dengan mudahnya membatalkan semua rancangan lain yang tidak perlu hanya untuk bersama si dia. Anda berasa gembira dan suka menghabiskan masa di rumah menonton beberapa filem bersama dan bukannya pergi membeli-belah di panas terik dengan orang lain.

  Hubungan telepati

  Apabila dalam hubungan jangka panjang, anda akan tahu apa yang si dia akan perkatakan walaupun sebelum dia menjelaskannya dan sebaliknya. Entah bagaimana minda anda menakjubkan disambungkan antara satu sama lain tentang masalah itu dan sering tidak diperlukan diperkatalan untuk mengetahui pemikiran dan perasaan yang lain.

  Rakan dan keluarga anda suka anda bersama

  Salah satu cara terbaik untuk mengetahui jika anda berada dalam hubungan yang betul adalah untuk melihat maklum balas daripada rakan-rakan anda dan keluarga. Sejak rakan dan keluarga anda tahu dan mahukan yang terbaik untuk anda, mereka akan memberikan anda komen paling tepat mengenai anda. Banyak reaksi negatif akan menjadi satu petanda yang tidak baik. Itu tidak bermakna semua orang akan bimbang mengenai hubungan anda, tetapi erti kata anda harus positif.

  Anda boleh menjadi diri sendiri di sekeliling si dia

  Secara jujur, kita biasanya cenderung untuk meletakkan imej “sempurna” apabila dengan orang yang tidak dikenali. Tetapi dengan pasangan anda, anda boleh mendedahkan versi paling gila anda tanpa kebimbangan dihakimi atau ditolak. Ia adalah kerana kepercayaan dan penerimaan anda berkongsi dengan satu sama lain.

  Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.

  Sumber Rujukan

  6 Signs You’re In A Long-Term Relationship http://www.dumblittleman.com/signs-of-a-long-term-relationship/ Assessed December 10, 2016

  Gambar penulisbadge
  Ditulis oleh Farah Aziz Disemak pada 05/12/2019
  Disemak secara perubatan oleh Panel Perubatan Hello Doktor