backup og meta
Info Kesihatan
Alat Kesihatan
Tanya Doktor
Simpan

6 Tanda Anda Dalam Hubungan Berkekalan

Disemak secara perubatan oleh Dr. Aisyah Syahira Abdul Hamid · Dokter Umum · Hello Health Group


Ditulis oleh Farah Aziz · Disemak pada 07/06/2023

6 Tanda Anda Dalam Hubungan Berkekalan

Apabila anda berada dalam hubungan jangka panjang, terdapat rasa kebahagiaan, kejujuran, dan mungkin tidak tahu malu dalam hubungan. Anda berhenti untuk cuba menjadi sempurna dan mula menjadi diri sebenar. Anda boleh menjadi orang yang paling aneh di hadapan satu sama lain dan itu sangat boleh diterima, kerana anda berada dalam hubungan yang berpanjangan. Apakah tanda-tanda bahawa anda berada dalam untuk hubungan jangka panjang? Lihat di bawah ini.

Anda berdua berasa selesa menghabiskan masa

Setelah bersama untuk seketika, anda mungkin akan terlepas masa bersendirian yang mana hanya memberi tumpuan kepada diri sendiri sahaja. Pada permulaan hubungan, anda biasanya suka menghabiskan masa berjam-jam dengan seseorang seboleh mungkin, kerana segala di sekelilingnya berasa segar dan menakjubkan. Tanpa syak lagi, anda masih mempunyai perasaan yang sama terhadap pasangan anda selepas beberapa bulan, tetapi anda mungkin mahu beberapa masa bersama lagi untuk dia atau dia kadang-kadang bekerja pada matlamat peribadi anda sendiri, dan anda berdua menyeluruh serasi dengan itu.

Anda boleh terima tabiat buruknya

Anda akan suka segalanya mengenai orang yang apabila anda jatuh cinta. Dari caranya makan, tidur, tabiat buruk mereka, segalanya adalah hebat. Tiada keperluan untuk meletakkannya di depan. Ia mengenai kegembiraan dan keserasian yang anda berdua kongsi dengan satu sama lain. Anda mula menerimanya bukannya mengadu dan memaksanya untuk berubah.

Rancangan luar sering dibatalkan

Apabila mengetahu si dia berada di sekitar pada malam ini, anda dengan mudahnya membatalkan semua rancangan lain yang tidak perlu hanya untuk bersama si dia. Anda berasa gembira dan suka menghabiskan masa di rumah menonton beberapa filem bersama dan bukannya pergi membeli-belah di panas terik dengan orang lain.

Hubungan telepati

Apabila dalam hubungan jangka panjang, anda akan tahu apa yang si dia akan perkatakan walaupun sebelum dia menjelaskannya dan sebaliknya. Entah bagaimana minda anda  menakjubkan disambungkan antara satu sama lain tentang masalah itu dan sering tidak diperlukan diperkatalan untuk mengetahui pemikiran dan perasaan yang lain.

Rakan dan keluarga anda suka anda bersama

Salah satu cara terbaik untuk mengetahui jika anda berada dalam hubungan yang betul adalah untuk melihat maklum balas daripada rakan-rakan anda dan keluarga. Sejak rakan dan keluarga anda tahu dan mahukan yang terbaik untuk anda, mereka akan memberikan anda komen paling tepat mengenai anda. Banyak reaksi negatif akan menjadi satu petanda yang tidak baik. Itu tidak bermakna semua orang akan bimbang mengenai hubungan anda, tetapi erti kata anda harus positif.

Anda boleh menjadi diri sendiri di sekeliling si dia

Secara jujur, kita biasanya cenderung untuk meletakkan imej “sempurna” apabila dengan orang yang tidak dikenali. Tetapi dengan pasangan anda, anda boleh mendedahkan versi paling gila anda tanpa kebimbangan dihakimi atau ditolak. Ia adalah kerana kepercayaan dan penerimaan anda berkongsi dengan satu sama lain.

Penafian

Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.Disemak secara perubatan oleh

Dr. Aisyah Syahira Abdul Hamid

Dokter Umum · Hello Health Group


Ditulis oleh Farah Aziz · Disemak pada 07/06/2023

ad iconIklan

Adakah artikel ini bermanfaat?

ad iconIklan
ad iconIklan