Gaya Hidup Sihat

GAYA HIDUP SIHAT

Usaha untuk kekal sihat sehingga ke hari tua sangat memerlukan anda mengamalkan gaya hidup yang sihat. Gaya-gaya hidup sihat ini merangkumi pelbagai faktor fizikal dan mental individu. Disebabkan itu, pelbagai artikel telah ditulis di ruangan gaya hidup sihat di laman sesawang Hello Doktor. Dalam pada itu, terdapat beberapa subkategori di ruangan ini termasuklah tips kesihatan, seks hubungan, sihat bergaya, penjagaan kulit, kecergasan, pemakanan, kesihatan mental dan kesihatan mulut.

Tujuan artikel-artikel ini ditulis adalah menyediakan pembaca untuk lebih memahami gaya hidup yang sihat berdasarkan tip-tip yang diberikan. Subkategori TIPS KESIHATAN mengandungi artikel yang berfokuskan kepada pencegahan penyakit, kondisi kesihatan serta pelbagai tip yang anda boleh amalkan dalam usaha menjalani gaya hidup yang sihat. Subkategori SEKS HUBUNGAN pula membincangkan pelbagai subjek berkenaan aktiviti seksual yang berfokuskan kepada aspek fizikal dan mental semasa melakukan hubungan kelamin. Subkategori SIHAT BERGAYA dan PENJAGAAN KULIT pula adalah berkait rapat antara satu sama lain kerana artikel yang ditulis akan membincangkan tentang perkara seperti penjagaan kulit, memahami kondisi kulit, mencegah kerosakan kulit serta mengetahui keberkesanan produk penjagaan kulit dan kesannya.

Subkategori KECERGASAN pula akan mengutarakan topik berkaitan senaman termasuklah pengalawan kesakitan, kecederaan semasa bersukan, tip dan petua untuk melakukan sesuatu senaman spesifik dengan lebih efektif. Subkategori PEMAKANAN pula akan berfokuskan kepada pengambilan makanan dan efeknya kepada tubuh badan.

Sebagai contoh, artikel yang ditulis akan membincangkan makanan mana yang perlu ambil dan perlu elak demi kesihatan perut dan tubuh badan kita secara keseluruhannya. Subkategori KESIHATAN MENTAL pula mengandungi artikel yang menyentuh isu yang paling penting iaitu berkaitan dengan psikologi manusia. Manakala subkategori KESIHATAN MULUT pula akan berfokuskan kepada penjagaan oral asas seperti cara penggunaan berus gigi, ubat gigi, flos dan pendakap gigi serta penyakit oral yang anda perlu perhatikan.

Pun begitu, Hello Doktor tidak menyediakan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.